weikop.com

Gazpacho

5 tomater
1 stk. Rødpeberfrugt
2 stænger bleg selleri
1/2 stk. agurk
1/4 fed hvidløg
lidt chili
1 spsk. Sherry eddike
2 spsk. Oliven olie

1 stk. Hovedsalat
lidt oliven olie
lidt citron saft

krabbeklør
2 kviste dild

Kog en stor gryde vand op med salt, lidt sukker og dild stilke. Når det koger kommes krabbeklør heri og koges nogle minutter. Herefter fjernes gryden fra varmen og de trækker heri indtil du skal bruge dem.

Bank kødet ud af skallerne og tjek det grundigt for små skal stykker. Kom i en skål og tilsmag med salt og frisk kværnet peber.

Suppe: Istandgør blegselleri og skær tyndt. Kom på en fad og drys lidt salt over. Læg noget tungt over så det ligger i pres. Lad det ligge sådan 15 minutter.

Imens halveres peberfrugten og grill den hårdt så skallen bliver næsten sort. Dette gøres bedst i ovnen ved 200 grader. Tag ud og fjern skallen. Del derpå kødet i mindre stykker.

Hak tomaterne i mindre stykker. Skræl og fjern kernehuset fra agurk stykket og kom i en blender sammen med tomater, hvidløg, sherry eddike, de bagte peberfrugt stykker og den presset blegselleri. Blend det hele godt sammen og krydder så med salt, peber og evt. Lidt citron saft. Kom nu olie i sammen med lidt chili og blend nogle sekunder. Sigt evt. Suppen og stil koldt.

Fjern de yderst grove blade fra salat hovedet og del så i passende stykker. Mariner det med oliven olie og citron saft. Kom plukket dild ved og anret så suppe, salat og krabbe kød i fine kolde skåle ..