weikop.com

Weikops historie

Siden 2012 har jeg lavet slægtsforskning. Det har været en spændende udfordring, hvor der er kommet mange spændende historier frem.

En af de historier der er gravet frem er historien omkring navnet Weikop og de Weikop’er der har været i Danmark. Jeg er endnu ikke kommet i bund og ved endnu ikke hvornår den først Weikop kom til Danmark. Jeg har dog en begrundet mistanke om at det var omkring 1768 hvor Johan Christoph Weikop er opført i Muursvendenes tidebøger.

Læs om de forskellige generationer Weikop

1. generation: Johan Christoph Weikop (1740-1800)

Sørøvere, kaptajner og andre historier

Man ønsker altid at komme længere tilbage i slægten og finde endnu flere historier. Det er dog ikke altid lige let, så indtil der bliver fundet nye kilder, må vi nøjes med de historier som findes i familien. Faktisk er jeg stødt flere forskellige historier.

Hans Weikop fra Lynge har skrevet til mig:

Min far kan huske at Ove Vilhelm Weikop ( Hans’s farbror ) også lavet slægtsforskning. Han sagde engang at slægten gik tilbage til Holland, og da han fandt ud af der var “Pirater” i slægten så stoppede han. Jeg ved ikke om det er rigtig men det er en god historie.

Hans’ farfar og min farfar var fætre.

Otto Vejkop Petersen (ja, navnet er stavet korrekt) er født i 1918 og der den ældste nulevende Weikop’er. Da jeg snakkede med Otto i december 2012 fik jeg følgende historie:

Weikop familien kom til Danmark via en hollandsk kaptajn. Denne kaptajn fik 7 børn. Det vides dog ikke hvornår han kom til Danmark. Dette har jeg fra min morbror, Ejner Hugo Weikop, i Esbjerg.

Otto’s mor og min farfar var fætter/kusine.

Min farbror Ole John Weikop, som har arbejdet på Rigsarkivet i over 30 år, har fundet et par Weikop’er tilbage i historien som måske kunne være familie. Den ene er Johan Georg Henrich Weiskopf, der var kirurg, den anden var borgmester i København (nej, det er ikke Ove Weikop). Man må vente spændt på historien omkring disse personer og deres familie, idet der på et senere tidspunkt vil komme et kapitel i Weikop sagaen med alle de Weikop’er som jeg ikke har været i stand til at placere.